Eastwood, Eastwood a zas ten Clint Eastwood


Jak tu asi podesáté za poslední týden sjíždím trailer k filmu Gran Torino (u nás v kinech až v dubnu, to mi fakt nejde na mozek), začínám chápat, co jistý muž jménem Áda (zasvěcení ví, nezasvěcení vědět nemusí) vidí na muži jménem Clint Eastwood.

Zaprvé: Na to, že je mu 78 vypadá zatraceně dobře.

Zadruhé: Drsní osobití ochránci zákona nikdy neměli lepšího představitele.

Zatřetí: Clint má snad vůbec ten nejúžasnější, nejzajímavější hlas, co jsem kdy slyšela. Zní, jako by půl století kouřil minimálně tři balíčky cigaret denně a ještě to prokládal doutníky. V podstatě jen šeptá, jeho hlas má ale tak tvrdý chraptivý podtext, že ho stejně nepřeslechnete. Co jsem Clinta slyšela nedávno v Show Davida Lettermana, částečně je to taková filmová stylizace, částečně ale tak mluví skutečně.

A konečně začtvrté: Kdyby ve filmu nemuselo hrát 10+x lidí, mám pocit, že by si ho vlastně celý natočil sám. Hrozně mě baví sledovat u filmů závěrečné titulky, když tam běží...
Produkce - Clint Eastwood
Režie - Clint Eastwood
Hrají - Clint Eastwood
Hudba - Clint Eastwood

Prostě takový samouk ;-)

Říkám si, jestli je normální sjíždět vždy v etapách nějaké filmy, ale moemntálně mě přepadla taková Eastwoodovská nálada. Už chápu, co lidi vidí na Drsném Harrym - "Vím, o čem přemýšlíš. Vypálil šest kulek, nebo jenom pět? Abych ti řekl pravdu, nejsem si tím sám jistej. Ale tohle je magnum 44, největší ruční pistole na světě a klidně ti rozstřelí tu tvou hlavu po celým širým okolí. Takže se musíš sám sebe zeptat, je dneska můj šťastnej den? Tak co, je tvůj šťastnej den, hajzle?" - ale osobně mám pocit, že mě jeho filmy baví ještě víc, když stojí i za kamerou. Třeba takové Million Dollar Baby člověku prostě utkví v hlavě i na několik let.

Dobře, aby měl tento článek i nějakou pointu, odejdu na chvíli od Clinta Eastwooda a oznámím vám, že se tento blog zanedlouho přesune na vlastní doménu. Zatím vše zařizuji, vytvářím nový design, kopíruju některé starší příspěvky, abych o vše nepřišla, ale až to budu mít hotové (doufám, že do dvou týdnů), přesune se veškerý obsah tohoto blogu jinam a tady zůstane jen odkaz.

Takže asi tak ;-)

2 komentáře:

  1. máš tam chybu ve slově momentálně a klint je bez pochyb nejlepší

    OdpovědětVymazat
  2. Nejlepší nevím, ale zatraceně dobrej, to jo. A tu chybu tak kvůli tobě nechám.

    OdpovědětVymazat