Konečně vlastní doména!

Po pěti letech provozování blogu na sblogu jsem se přesunula na vlastní doménu. Skoro polovinu článků jsem zkopírovala, zbytek (hlavně záznamy staršího data) navždy zmizel v propadlišti dějin. Pokud máte rádi matematiku a přesné záznamy, pak můžu říct, že zachováno bylo 215 článků z celkových 498. Původně jsem chtěla přesunout na novou doménu vše, ale mám pocit, že kdybych se snažila dát sem každé slovo, obrázek i video, které jsem kdysi dávno na blog hodila, budu si to vesele kopírovat ještě celý příští měsíc.

Ke starším článkům jsem přidala datum oficiálního (prvního) zveřejnění, u novějších (počátkem dneška) to asi nebude potřeba.

Jinak... S novým blogem přichází i nový design. Černožlutou nahradila modrobílá. Nemůžu zatím říct, že bych byla 100% spokojená, ale snaha byla. Zvlášť v horním logu je nacpána řada symbolů a metafor, ze kterých by učitelé češtiny určitě měli radost :-)

Ale ještě než si někdo začne vytvářet vlastní bláznivé teorie... Na obrázku je devět karet podle čísla, které nosí Mike Modano. Na třech z nich je sedmička, takové osobní oblíbené číslo (nejoblíbenější právě po devítce). Karty jsou tam kvůli pokeru, který mám ráda, kuželky zas kvůli mému oblíbenému bowlingu. Ostatně "strike" znamená v bowlingové terminologii sražení všech kuželek na první pokus. Název "Strike It Down" pak vznikl víceméně náhodně, zaprvé se mi líbilo, jak to zní, zadruhé se mi hodilo to "o" ve slově down, které jsem mohla vyplnit půldollarem s Kennedym z roku 1968 (stejný už dobrých 6 let nosím na krku). A co vlastně ten název znamená? Podle slovníku nejspíš něco jako "sestřel to", "sraž to", "poraž to".

Ta zvláštní věc na "S" ve slově strike by měl být klobouk, typ, který nosil Frank Sinatra. Toho mám v celém logu zaznamenaného dvakrát, "The Best Is Yet To Come" - v překladu "To nejlepší teprve přijde" - je název jedné z jeho písní, prý jedné z jeho nejoblíbenějších. V každém případě, stejná slova má vytesána i na náhrobku.

A pak poslední věc, kterou můžete v logu vidět. Filmový pás. A v něm pět filmů.

Úplně nahoře scéna ze Sin City, kde sedí Bruce Willis za mřížemi, moc hezky vizuálně zpracovaný záběr.

Druhý obrázek je Brosnan v bondovce Zlaté oko, časem ten film považuju za jeden z nejlepších v Bondovské sérii.

Uprostřed je De Niro v Taxikáři, mám ráda styl té fotky a navíc mi ten film přijde pořád lepší.

Na čtvrté pozici zeshora je Pacino během natáčení Serpica, v ruce drží fotografii z Kmotra. Je to takový hezký kontrast jednoho muže v průběhu tří let; na menší fotografii uhlazený mafián, na větší zarostlý policista. Mimochodem, stejný obrázek jsem si dala i na kreditku.

A pak poslední snímek. Salvador z Jamesem Woodsem, podle mě silně nedoceněný film, který vlastně nikdo nezná, ale přesto má jisté kouzlo, kvůli kterému na něj nezapomenu.

Takže asi tak. A pak že v sobě nedokážu probudit symbolické smýšlení ;-)

3 komentáře:

  1. Paráda, taky jsem přemýšlel o vlastní doméně, ale nejsem až takovej blogař aktivní asi. Určitě si přidám do RSS a budu sem pravidelně chodit. Držím palce ať to jde stejně perfektně a kvalitně dál a dál ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky. Já nad vlastní doménou přemýšlela hodně dlouho (možná dva nebo tři roky), ale vždycky mě vlastní lenost zastavila. Teď se mi po měsíci hraní si s blogspotem konečně podařilo něco vytvořit a mám z toho strašnou radost :-)

    OdpovědětVymazat
  3. doména je v plánu už deset let. nejdřív nebyly peníze a teď není čas na hledání nejlepšího poskytovatele

    OdpovědětVymazat