Pohádka končí

Aneb soumrak nad jednou z nejvlivnějších politických dynastií.
Joe, pilot, 29 let
Jack, prezident USA, 46 let
Bobby, ministr spravedlnosti, 42 let
Teddy, senátor, 77 let

Krom toho, že příjmení všech výše jmenovaných je Kennedy a že jsou bratři, mají společnou ještě jednu vlastnost. Všichni se chtěli stát prezidenty USA. A první tři kvůli tomuto snu v poměrně nízkém věku (29, 46, 42) zahynuli, Jack a Bobby dokonce rukama atentátníků.

Robert, Ted a John Kennedyovi

Teddy byl posledním žijícím důkazem charismatu a liberálního smýšlení této rodiny. Zdálo se, že je nesmrtelný; přežil děsivou autonehodu i pád letadla, ale nakonec 25. srpna 2009 podlehl nádoru na mozku.

Kdybyste se mě před rokem zeptali, kterého politika bych chtěla potkat, nejspíš bych jmenovala Teda. A skutečně jsem měla i plán na to, že až jednou budu na východním pobřeží USA stavím se ve Washingtonu DC a zkusím ho odchytit před Kongressem, abych mu řekla, že si cením toho, co on a jeho bratři pro společnost udělali. Ano, byla to šílená myšlenka, ale o Tedovi se vědělo, že mu kontakt s lidmi nedělá problémy a naopak ho vyhledává.

Barack Obama Teda Kennedyho nazval lídrem Demokratické strany a nejlepším senátorem USA současnosti. A já můžu jen dodat, že podobnou práci jako Rudy Giuliani udělal pro NYC, Teddy odvedl pro svůj stát.

Jako jeden z mála si získával podporu voličů obou stran a úctu politiků na celém světě. Podobně liberální smýšlení (bojoval například za sňatky homosexuálů) nedokážou podpořit ani všichni mladí lidé u nás, natožpak politik, natožpak v konzervativních Spojených státech a natožpak jeho věku.

Teddy učinil z Massachusetts nejliberálnější stát USA a svým jednáním se postaral stejně tak o uvolnění společnosti jako dopomohl zvolení Baracka Obamy prezidentem.

Byl to člověk, kterého jsem si vážila, a trochu mě mrzí, že mu to nikdy nebudu moci říct.


Bill Clinton, Ted Kennedy a Barack Obama před 4 měsíci

Žádné komentáře:

Okomentovat