Jazzový klub v Plzni

V Plzni se nově otevírá jazzový klub. Zanikl prý někdy v 80. či 90. letech, ale vzrůstající zájem lidí o jazz zapříčinil, že bude obnoven.

Setkání mají probíhat každou první středu v měsíci v Americkém centru (Dominikánská ulice), to první - už za dva dny - se bude věnovat Bennymu Goodmanovi.

A já si tak včera zase po nějaké době projížděla svá DVD s Frankem Sinatrou. Všechny ty koncerty ze 60. a 70. let, které tu mám, mě jen utvrdily v tom, že byl Frankie jedním z nejtalentovanějších zpěváků své generace.

Jedno video jsem se tu rozhodla i uveřejnit. Sinatra je v něm sice zobrazen spíše jako posluchač než jako zpěvák, ale krásně vystihuje tu kouzelně podmanivou swingově-jazzovou dobu.

Takže tady je třicátník Frank Sinatra ve své televizní show z roku 1950.


5 komentářů:

  1. Great clip. Hope you had a nice weekend.

    OdpovědětVymazat
  2. Jazzový klub? Benny Goodman?? Chci být Plzeňák! (Clousiot)

    OdpovědětVymazat
  3. Keith: Thanks. I really like this video. It is from The Frank Sinatra Show from 1950.

    George: Díky za historicky první komentář. Jo, někdy je fajn být z Plzně. Na druhou stranu, určitě by nikomu nevadilo, kdyby se jednou mezi Plzeňáky objevil i někdo z Rychnova nad Kněžnou :-)

    OdpovědětVymazat
  4. jazzový klub? super! asi už vím, co budu mít na práci každou první středu v měsíci :))

    OdpovědětVymazat
  5. Napoprvé jim hudba moc nefachala a s Blankou (a Danem) jsme tam výrazně kazili věkový průměr :-) Doufám, že příště na tom s technikou budou líp a přijde víc lidí pod padesát let ;-)

    OdpovědětVymazat