The other way 'round

Tic

Tac

Začátek prosince. Poslední rok na střední se má nést ve znamení důležitých testů. Maturita. Přijímačky. Vše až ke konci školního roku.

Tak proč já sakra skládám vše teď?

Tic

Tac

Tic

Tac

Dva testy mám za sebou. Bůh žehnej společnosti SCIO, která po člověku nechce soustředění pět hodin v kuse se dvěma pětiminutovými přestávkami nad testem, kde má člověk za zodpovězení každé otázky tak půl minuty a kde si část věcí musí kvůli jazykovým překážkám domýšlet.

Bůh žehnej Cambridgeským testům, kde člověk nemusí mluvit do mikrofonu a být při tom obklopen 20 lidmi, kteří v ten samý moment povídají o tom samém.

Tic

Tac

Jsem ateista.

Tic

Tac

Všechny tři samostatné oddíly prvního testu jsem zvládla lépe než průměrný rodilý mluvčí. Uvažuju, jestli je to výhra, když se hlásím na jedny z nejlepších škol na světě.

Matika by ale dle kritérií postačovala k přijetí na Harvard. Nebo je to spíš logika? Těžko říct.

Tic

Tac

Asi jo.

Líbí se mi ten americký způsob testů. Při matice si vystačíte se znalostí dvou rovnic o dvou neznámých, vyžadují po vás jen přemýšlení.

If the volume of the cube is 8, what is the shortest distance from the center of the cube to the base of the cube?

Tic

Tac

Logika mi prý jde. Aspoň Mensa to tvrdí. Pokud jsou ty jejich testy důvěryhodné, mohla bych vstoupit do klubu pro lidi s IQ nad 190. Na celém světě má v současnosti celých 7 členů.

Eisteinovo IQ bylo 160. Na druhou stranu od 150 výš už prý hodnota nehraje moc roli, protože šanci na získání Nobelovy ceny už tady prý čísílka neovlivňují.

Doufejme, že to univerzity neví.

Doufejme, že neví ani to, že za politologii se neuděluje.

Tic

Tac

Tic

Tac

Dneska se mi málem zastavilo srdce, když jsem lezla na stránky TOEFLu a pokoušela se zjistit, jestli moje skóre přesáhlo požadovanou hranici.

Pak mi došlo, že si ten výsledek snažím zobrazit s týdenním předstihem.

Zatím tam nic není.

...

Bomba zastavena.

K výbuchu dojde až při příští návštěvě.

2 komentáře:

  1. budeš můj nejoblíbenější americký politik :D

    OdpovědětVymazat
  2. :-D Bohužel ne nejoblíbenější americký prezident, protože to mi ústava nedovoluje. Leda bych zfalšovala datum narození na rok 1760 :-)

    OdpovědětVymazat