Vote for Kennedy!

Aneb rektorské volby na univerzitě.

Jeden stejnojmenný článek už se na tomto blogu objevil, ale vzhledem k nadcházejícím rektorským volbám nemůžu volit nadpis jiný. Už za necelé dva týdny totiž studenti univerzity svým hlasem rozhodnou, kdo je na příští tři roky bude ve všech jednáních reprezentovat. Charles Kennedy je i proto teď na univerzitě více než kdy dřív; v průběhu posledního týdne jsem ho viděla jednou a v tom následujícím se s ním s největší pravděpodobností potkám ještě několikrát.


Jinak ale jako takové toto předvolební období strašně rychle ubíhá. Je to asi deset dnů, co byly oznámeny nominace, a 22. února už budeme mít jasno, kdo se až do jara 2014 stane znovu rektorem.

Osobně to velmi přeju Charlesovi. Za těch pár měsíců, co jsem na univerzitě, se mi líbila jeho aktivita (cca každé tři týdny pořádal na univerzitě tzv. "rector's surgery", kdy za ním kdokoliv mohl s jakýmkoliv problémem přijít a pokusit se ho s ním vyřešit) i čestnost (když ve Westminsteru měl jakožto poslanec hlasovat o něčem, co se týkalo univerzity, vždy nám poslal mail s tím, že cítí povinnost vysvětlit nám, proč a jak bude hlasovat), nehledě na to, že jsou mi jeho politické názory velmi blízké a od prvního osobního setkání s ním velmi sympatizuji i jako s člověkem a osobností.

(A nebudu ostatně asi jediná; třeba komentáře, které zanechali internetoví čtenáři pod článkem, který Charles napsal loni pro Guardian, jsou k autorovi velmi pozitivní. Na autora-politika až velmi.)

I proto mě snad mrzí, že předvolební kampaně probíhají tak krátce; než se člověk stačí nějak zapojit do voleb a pomoci s organizací Charlesových eventů na jeho znovuzvolení, je už téměř po volbách.


Za tři roky se budu muset do volebního dění vrhnout mnohem dřív.

Mimochodem proti Charlesovi letos kandiduje skotská spisovatelka A. L. Kennedy. Fráze "Vote for Kennedy!" tím získává úplně nový rozměr.

4 komentáře:

  1. Ahoj, jenom se chci pochlubit, že jsem z Glasgow dnes dostala zprávu o podmínečném přijetí. Musím mít samý jedničky u maturity, což mi zatím připadá celkem nesplnitelný, ale budu dělat, co se dá:)
    Taky děkuji za tvou pomoc s mojí esejí a třeba v září v Glasgow:)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluju a doufam, ze te Skotsko pripadne nezklame... Na co se hlasis? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ha, tak o tom oboru nic nevim, dokonce ani neznam nikoho, kdo to studuje ;-)

    OdpovědětVymazat