Steve Jobs

Aneb několik málo slov, které Steve Jobs pronesl v roce 2005 na Stanford University.

"Nikdo nechce zemřít. Ani lidé, kteří chtějí jít do nebe, nechtějí zemřít, aby se tam dostali. A přesto je smrt destinace, kterou všichni sdílíme. Nikdo jí neunikne. A tak tomu má být, protože Smrt je pravděpodobně nejlepším vynálezem Života. Je to síla změn. Odstraňuje to staré, aby vytvořila prostor pro to nové. V tomto okamžiku jste to nové vy, ale zanedlouho zestárnete a budete odklizeni. Omlouvám se, že jsem tak dramatický, ale je to pravda.

Váš čas je limitovaný, tak nežijte život někoho jiného. Neuvízněte v pasti dogmat, protože to znamená žít podle myšlení ostatních. Nedovolte, aby hluk cizích názorů přehlušil váš vnitřní hlas. A co je ze všeho nejdůležitější, mějte kuráž následovat své vlastní srdce a intuici. Těm je jasné, čím se chcete skutečně stát. Všechno ostatní je druhořadé."

Co papež znamená pro katolíky, to Steve Jobs znamenal pro mou ateistickou, Applovskou mysl. Byl to vizionář, který svými nápady změnil svět. Sympaťák, který i přes nesmírné bohatství zůstal stát nohama na zemi. Člověk, který věděl, že lidi chtějí přístroje, které budou jednoduché, spolehlivé a elegantní.

Ještě před dvěma dny mě mrzelo, že v onom tradičním černém roláku a džínách nepředstavil světu iPhone 4S. Dnes mě mnohem více mrzí, že už se na ono pódium nepostaví nikdy.

"Svět změnila tři jablka. První svedlo Evu, druhé spadlo na Newtona a třetí nakousl Steve Jobs."

1 komentář:

  1. Moc pěkně napsané. Krátké a vystihující vše...

    OdpovědětVymazat