Feel: Natáčení Nan's Song

Dávám si přestávku mezi děláním jednoho projektu o islámu, takže jsem shlédla jeden díl Remingtona (dneska to Piercovi jako polykači ohně obzvlášť slušelo :-) a rozhodla jsem se, že bych sem mohla hodit zase něco z knížky Feel. Takže tady je jenom pár ukázek z Robbieho života, četla jsem to v angličtině, takže tohle je takovej amatérskej překlad ;-)


Zpoza kopce se objevuje helikoptéra a pomalu letí naším směrem.

"Neeeeee..." protahuje Rob a jeho dosavadní dobrá nálada se vším humorem mizí do ztracena. Vzhlíží k nebi. "Jestli začne kroužit, jsou to oni."Jestli ho najdou, všechno se změní.

Helikoptéra ale pokračuje v letu. Pro tentokrát.



- - - - -


Okamžitě, jak vkročil do studia, navrhl: "Pojďme natočit Nan´s Song, zatím dokud jsem klidnej." Říká Guyovi: "Dnes je dobrej den tady v LA, chlape. Atmosféra je dobrá." Rychle si osvojuje si písničku, a když končí, ozve se aplaus.

Robbie Williams"Tak," podotýká Guy. "Od vznešenosti ke komičnosti." Je čas nazpívat písničku zpívanou v první osobě, která se jmenuje The World´s Most Hansome Man (nejkrásnější muž na světě). "Je to taková zábava na můj účet," vysvětluje Rob. "Lidi mají přesnou představu, jaký člověk jsem: jsem zasraně arogantní a domýšlivý a příliš sebejistý a myslí si, že to jsem já." Takže v této písničce přesně takto vystihuje sám sebe až na několik výjimek, kde vezme věci trochu vážněji a nechá do písničky prosvítit i část samoty, která ho obklopuje. "If you don´t see me, I don´t exist," (Jestli mě nevidíte, nemůžu existovat) zpívá v jedné části. "I´m just young and overrated" (Jsem jen mladý a přeceněný).

"Je to přihození do ohně, protože lidi postrádají ten ironický nadhled nad tím vším," říká. "Uvidíte, že tu bude hodně lidí, který to vezmou vážně a budu pro ně namyšlenej bastard."

Myslíš si o sobě skutečně, v nějakých temných momentech, že jsi "mladý a přeceněný"?

"Jo. Jo. Vždycky jsem si to myslel."

Vrací se zpátky, aby nazpíval další část, a světla se zhasínají. Jeho hlas protíná temnotu.

"... it´s hard to be humle, when you´re so fucking big... did you ever meet a sexier male chavinist pig...?" (Je těžký být skromný, když jsi tak zasraně velkej... už jste někdy potkali víc sexy muže šovinistický prase...?)

Na konci písně, asistent ve studiu bez varování znovu rozsvěcuje. Rob je nahý.


- - - - -


"Když se poprvé Gary Barlow objevil v televizi," prohlašuje Rob, "tak byl tak odporný, že ho museli zabírat od pasu dolu."

Na chvíli mlčí a přemýšlí o tom, co řekl. Věc, která mu právě prochází hlavou, je, jestli to chce radši říct o Garym Barlowovi nebo Noelu Gallagherovi.

Barlow... Gallagher... Barlow... Gallagher...

Noel Gallagher, rozhoduje se.

Když se poprvé Noel Gallagher objevil v televizi, tak byl tak odporný, že ho museli zabírat od pasu dolu.

"Je to opravdu vtipný. Jako protiklad k tomu: "Je to jenom tllustej tanečník z Také That". Takže jsem vyhrál znovu..."

Žádné komentáře:

Okomentovat