Feel: Ze života Robbieho Williamse

Můžu říct, že jsem k Vánocům dostala knížku Feel v angličtině a absolutně jsem se do ní začetla, takže jí všem příznivcům Roba můžu jenom doporučit :-)) Osobně mi přijde lepší než všechny ty ostatní biografie, co jsem o Robbiem kdy četla, není to pouhopouhej výčet faktů z Robovo života, je to hlavně ukázka toho, jakej Robbie ve skutečnosti je.

Její autor – Chris Heath – totiž s Robbiem strávil několik desítek dnů, chodil s ním do práce, povídali si, takže vlastně představuje úplně obyčejný okamžiky z jeho života a to, jak se v nich chová. Jak o ní napsalo Sunday Times: „Dokud na scénu nepřijde paní Williams, nikdo se k Robbiemu nedostane blíž než pomocí tohohle.“

Jen taková ukázka z knížky, kdy Robbieho pronásledovali desítky novinářů na každým kroku od tý doby, co se začal vídat s Rachel Hunt. Ať šli spolu na zápas Lakers nebo do restaurace, vždycky kolem postávalo asi patnáct novinářů dychtících po fotkách:

Uvědomil si, že to bylo už moc pozdě. Fotograf je vyfotil, když spolu šli na bowling. Okamžitě vichni předpokládali milostnou aféru a fotky se objevovali ve všech světových magazínech. Rob slyšel, že fotky z bowlingu vydělali celosvětově kolem 1 milionu Liber. "Už tě někdy přepadli kvůli milionu?" ptá se.

V tu chvíli dostal Rob nápad. Aspoň teď se to zdálo jako dokonalý plán – donutit paparazzi, aby ho už přestali sledovat. „Řekl jsem Rachel: "Podívej, jestli jim dáme to, co chtějí – přesně to, co chtějí – nikdo je po nějaký době nebude chtít. Jestli budou mít všechno, o další fotky už nebude zájem a nedostanou za ně zaplaceno.“ Jak o tom s Rachel mluvili, vypadalo to jako vtipný a uspokojující nápad. „Vzrušilo nás to jako malý děti," říká. A další den začali svůj plán provádět.

Pózovali při opalování vedle Robova bazénu, Rachel bez vrchního dílu plavek, Rob jí držel v náručí a líbal všemi možnými způsoby: vášnivě, intimně, a paparazzi fotili odhalovali novou aféru, jako si jen může člověk představit. "Hrozně jsem se tomu smáli," vzpomíná. "Ta celá věc byla hodně lehkomyslná."

Od začátku jim někteří lidé tvrdili, aby toho nechali, Tim Clark je varoval nejsilněji. Říkal Robovi, že jde do postele s ďáblem a předpokládal, že výsledný efekt Roba moc šťastným neudělá. Nicméně fotky z bazénu šli na dračku a strhla se o ně bitva. "Každý je chtěl," vysvětluje Rob. "Úplně každý."

"Bylo to proti všemu, co jsem chtěl pro Roba udělat," uvažuje Tim Clark. "Ale Rob to udělat chtěl a mě zajímalo, jak to celý dopadne. Samozřejmě jsem rozuměl tomu, jak se asi cítí, tisk vynášel na světlo všechno, co kdy udělal, a myslím, že jsem to byl já, kdo rozhodl, že peníze z těch fotek půjdou na charitu, ale pořád jsem cítil a cítím hodně nepříjemně, že se ta věc dostala až tak daleko."

Fotky se objevily na titulní stránce New of the World s jednoduchým článkem – o tom, co se všechno dělo ještě u bazénu, aspoň co si mysleli, že se tam odehrálo.

Ať už to byl pro Roba triumf, nebo ne, brzo se to obrátilo k horšímu. Ostatní světově plátky si nechtěli nechat ujít světovou senzaci, takže se začali Robbie a Rachel objevovat ve všech bulvárech po světě. "Bylo to všechno typu: 'hnusná senzace', 'Robbieho sexuální hamba', 'veřejný vrchol'," říká. "Prostě jsme to nezvládli." A dostavila se lítost. "Cítil jsem se opravdu hnusně. Cítil jsem, že to byla obrovská, obrovská zasraná chyba. Myslel jsem si: Co si o mě teď lidi musí myslet?"

Žádné komentáře:

Okomentovat