Feel: Novináři

Halloweenská noc. Ještě než odchází ze svého domu v Holland Parku s Jonnym, obléká si stejnou bundu a stejnou čepici, jakou nosí vždy a k tomu masku přes obličej. Ta je formovaná přesně na jeho obličej – je to ta samá, kterou nosil během natáčení videoklipů pro své písničky The Road to Mandalay a Eternity, a když si ji vezme, vypadá děsivě, ale taky monotónně. To vše jen kvůli novinářům stojícím před jeho domem po celou dobu, sedících a autech a loudajících se po silnici. Rob nemůže udělat vůbec nic proto, aby ho přestali fotit, když přechází z domu do auta, které parkuje před domem odděleným od vozovky jen zábradlím. Ale touto cestou, nošením pořád dokola té samé bundy mezi dveřmi a autem, se může pokusit udělat jejich fotografie bezcennými. Věří, že když budou pořád získávat ty samé, téměř identické, fotografie někoho, kdo pravděpodobně je Robbie Williams v tom samém oblečení, pořád dokola, možná je jednou unaví tady čekat. A mezitím, vždy, když vyjde ven, považuje tuhle hru za malé vítězství. Pokaždé, když vyjde, začnou fotit, jenže Rob ví, že nikdy nemají fotku, kterou by mohli prodat.

„Naserete se na mě jako obvykle!“ pokřikuje Rob, jak otevírá dvířka od auta. „Naserete se na mě jako obvykle!“

Nějaké děti v Halloweenských oblečcích jdou po ulici.

„Trick or treat,“ volá po nich Rob radostně.

Když sedíme v autě, vzpomene si jeden svůj nešikovný manévr. „Víš, jak bude teď jejich příběh vypadat?“ povzdechne si. „Robbie Williams odešel z domu, uviděl malé děti obcházející domy o Halloweenu a řval: „Naserete se na mě jako obvykle!““

To se ale, naštěstí a kupodivu, nestalo.



- - -



Dalšího rána, když se probouzí, stojí před jeho domem 5 paparazzi. Jeden z nich si ho fotí ve chvíli, kdy Robbie nahlíží před záclony, ale pro dnešek je Robův názor jiný. „Myslím si, jděte všichni do hajzlu, rozhodl jsem se pokořit Spojený státy a už se nebudu vázat na tuhle zemi,“ říká. „Když říkám „tuhle zemi“, myslím samozřejmě „tyhle média“.“

Navíc si, během toho, co si čte o pokusu o unesení Beckhamových, uvědomuje, že mít paparazzi před domem má aspoň jednu výhodu. Mít několik kamer nasměrovaných na svůj dům 24 hodin denně vám sice může zničit život, zároveň je to ale taky efektivní cesta k bezpečí - a navíc úplně bezplatná.

Je tu ale ještě jedna věc, která se stala toho týdne, ale kterou si Rob uvědomil až o měsíce později. V jednom z jeho předních oken jsou nalezeny dvě malé dírky po kulkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat