Gore přece jen kandidátem na prezidenta?

Al Gore dlouhou dobu odmítal, že by se chtěl stát prezidentem USA nebo že by ještě jednou zkusil jí do voleb. Od začátku roku nacházím na internetu jen články ve stylu "Al Gore says He is not running", "Al Gore will not run in 2008", "Al Gore says campaigning for climate, not presidency"... V každém případě to vypadá, že by se na tomhle mohlo něco změnit.

Každou chvíli narážím na další a další stránky zaměřené pro Gorea, ale co je hlavní, zdá se, že už ani Gore si není svým stanoviskem tolik jistý. Nedávno prohlásil, že bude kandidovat v případě, že vyhraje Nobelovu cenu, na kterou je nominovaný, před týdnem zase proběhla tiskem zpráva, že by chtěl jít Gore do voleb až v roce 2012.

Podle průzkumu veřejného mínění ve Wisconsinu, které proběhlo asi před deseti dny, má Gore v tomto státě podporu největšího procenta voličů ještě s Republikánem Giulianim. Podle průzkumu provedeném v New Hampshiru lidé sice pro Gorea nehlasovali, protože nebyl na listině, ale 29% demokratických voličů uvedlo, že by nebyli pro Hillary Clinton / Baracka Obamu... kdyby Gore oznámil, že jde do voleb.

Zvláštní je, že v New Hapshiru už byl každý kandidát na prezidenta minimálně 15x a představoval tam svoje cíle. Představoval je na velkých setkáních, i před malým davem, vážně i tak aby působil jako člověk z lidu, kandidáti mají svoje vlastní reklamy v televizi, rádiích. Gore neudělal nic z toho a přesto by mu podle průzkumu stačilo říct: "Jdu do voleb" a získal by naprostou převahu nad ostatními Demokraty.

A ostatní průzkumy jsou na tom stejně. Stačí jen jedno "ano" na otázku ohledně kandidatury v roce 2008 a Gore se okamžitě vyhoupne na nejoblíbenějšího demokratického kandidáta. Zatím je někde mezi třetím a čtvrtým místem. Na člověka, který kandidovat nechce, to není špatné.

Osobně doufám, že svoje "ano" ještě do konce roku řekne.

Žádné komentáře:

Okomentovat