Pacino. Shakespeare. Divadlo. New York.


Zrovna v pátek jsem Arty v čajovně říkala, jak by bylo hezký, kdyby se Al Pacino zas vrátil na divadelní prkna. Naposledy totiž v divadle vystupoval v roce 2003; tehdy si střihl roli Heroda v Salome, poměrně hezké hře Oscara Wilda.

Přijdu domů, na netu zkusím vyhledat, co se kolem Ala děje nového, a hele: "Pacino se vrátí k roli Shylocka z Kupce benátského na newyorském festivalu Shakespeare in the Park". Zní to hezky, ne? Naprosto ideálně.

Festival trvá od počátku června do srpna. Vstup na představení je zdarma. Hrát se bude téměř dennodenně a střídat se budou jen dvě hry; Zimní pohádka a právě Kupec benátský. A hlavně, můj nejoblíbenější herec tam bude hrát postavu z díla mého nejoblíbenějšího dramatika.

Jen ta cena letenky a ubytování v New Yorku hraje i tentokrát proti mně. Škoda, že nešel radši do Londýna. A škoda, že kvůli svým závazkům k New Yorku ani letos nedorazí na festival do Karlových Varů, kde předloni kouzelně pronášel svůj projev v češtině můj oblíbenec no. 2: Robert De Niro.

Tak snad někdy jindy... Zatím mi nezbývá než se bavit u této jeho historky, kterou vyprávěl před třemi lety v Actor's Studiu.

3 komentáře:

  1. I já vzdychám! Už aby byla ta třetí světová, ceny letenek určitě klesnou!

    OdpovědětVymazat
  2. Nebo se všichni pokusí zdrhnout do USA a zas určitě porostou... No nic, zkusím vyvinout psychologický nátlak na zbytek rodiny a vysvětlit jim, že po ničem netouží víc než poslat mě na léto do New York City.

    OdpovědětVymazat
  3. Zatim informace o New Yorku nepotrebuju ;-)

    OdpovědětVymazat