Ellen DeGeneres

Aneb o jedné televizní moderátorce a o talkshow, na které posledních několik let ulítávám.


Už jsem někdy říkala, že zbožňuju Ellen DeGeneres? Ne? Tak to musím napravit. Zbožňuju Ellen DeGeneres včetně její talkshow, jejích stand-up vystoupení a jejího uvádění Oscarů.

Spojené státy mají spoustu prestižních talkshow. Je tu David Letterman, je tu Jay Leno, Craig Ferguson, Conan O'Brien, Oprah Winfrey... A mně k srdci stejně přirostla nejvíc právě Ellen.

Proč? Má styl. Nikdy se nesnaží nikoho potopit (narozdíl třeba od našeho Jana Krause). Jsou pořady, kam se herci / zpěváci / politici / ... bojí chodit, protože ví, že v pěti minutách může být celá jejich kariéra v troskách (vzpomínáte na Kateřinu Jacques a biomasu?). A pak jsou tu ty druhé pořady, kam hvězdy přicházejí opakovaně a nebojí se žertovat na svůj účet sami.

Přesně takovou talkshow má právě Ellen.

Jak se jí to podařilo? Je klidná, příjemná, pohotová a nebojí se shodit před publikem. Nedělá si legraci z hostů, ale sama ze sebe, což nakonec vede k tomu, že jsou příchozí hvězdy schopné věcí, které by si jinde nedovolili. A tak se díváte na některý z dílů a zjišťujete, že Colin Firth ukazuje lem svého spodního prádla, Barack Obama při příchodu tančí, Emma Thompson poskakuje kolem tyče z night clubu, Dennis Quaid ze sebe před nic netušícím personálem v Starbucks dělá šílence, Jenna Bush volá na osobní linku svému otci, prezidentovi Spojených států... Kde jinde tohle uvidíte?


Krom toho mě na Ellen vždy zaujala ještě jedna věc; nosí kaltohy, sako, kravatu, má krátké vlasy... a jaksi vůbec nezapadá do té škatulky skutečně "ženských žen", které se zajímají o laky na nehty nebo poslední kolekci od Versaceho. Musím říct, že mi tím byla velmi sympatická a blízká. Pak jsem zjistila, že je homosexuálně orientovaná :-)

V každém případě to nic nemění na tom, že mám tuto lesbu (nedávno jsem si v MF Dnes přečetla, že ženy-homosexuálky povětšinou nenávidí slovo lesbička) velmi ráda a jestli jednou změním sexuální orientaci, asi se do ní i zamiluju. Do té doby ale budu nadále sledovat mé oblíbené osobnosti v její talkshow a pět na ni chválu, až jí zase nabídnou moderování nějaké významné události jako je třeba předávání Oscarů (video sem bohužel vložit nemůžu, ale třeba tato situace, kde během Oscarového večera požádá Stevena Spielberga, aby ji vyfotil s Clintem Eastwoodem, je úžasná).

Wherever I am, whatever I do... I do love Ellen!

Žádné komentáře:

Okomentovat