Telefonát od britského mobilního operátora

Zvonící mobilní telefon. Když ho vezmete, ozve se na druhé straně operátor toužící vnutit vám nějakou extra výhodnou nabídku. Nikdy si nepamatuju, že bych dala volajícímu zapravdu a nechala si svůj plán změnit. Nikdy až do tohoto momentu.

Jaro 2013, Skotsko. Je asi deset hodin ráno, když se na displeji mého iPhonu objeví neznámé číslo. Po zvednutí zjišťuji, že chlapec na druhé straně je zaměstnancem mé telefonní společnosti.

"Všimnul jsem si, že vůbec nevyužíváte náš systém freebies," říká na úvod. Pak se začíná vyptávat, jak často volám do zahraničí, jestli posílám spíše SMS nebo telefonuji, kolik přibližně měsíčně utratím, zda mám skutečně iPhone, jak tvrdí jeho záznamy. Poctivě odpovídám. Chlapec s hlasem někoho, komu bylo teprve nedávno osmnáct, pokračuje.

"Co kdybych vám pokaždé, když si na účet nabijete £10, přidal na měsíc 300 SMS zdarma a 500 MB mobilního internetu?" 

Ptám se, zda je nutná nějaká smlouva. Prý ne. Ptám se, zda to znamená, že těch £10 budu muset utratit do jednoho měsíce od nabití. Prý také ne.

Po chvíli váhaní na nabídku přistupuju. S chlapcem se rozloučím a zavěšuju. 

Když si později otevřu svůj účet na stránkách mobilního operátora, vidím okamžitě změnu. Až doteď jsem vždy po nabití kreditu (většinou to bylo právě oněch £10) platila 10p za SMS a 20p za minutu hovoru. Když jsem se dostala na nulu, hodila jsem na účet další peníze.

Teď vše funguje jako předtím, pouze na prvních 30 dnů dostanu navíc 500 MB internetu a 300 SMS do všech sítí, které se mi nezapočítávají do utracené sumy. 

Telefonát od operátora, který od vás nechce ani penny navíc a volá vám jen proto, aby vám nabídnul něco zadarmo? V Británii to zjevně není nemožné. A jak se ukázalo, ani tím nemusí jejich touha rozdávat skončit.

2 komentáře:

  1. Nechej mě hádat - máš Vodafone a jejich mezinárodní tarif, kdy za £10 voláš 60 minut kamkoliv do zahraničí zdarma? Já tento tarif mám a nedávno mi přišla smska, že mi bude někdo volat a něco nabízet. Dneska se mě snažili zkontaktovat dvakrát, ale měla jsem školení, takže jsem to nemohla vzít. Ale kdybych dostala tu samou nabídku, tak bych neodmítla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam pay as you go od Vodafonu. Nekdy totiz utratim £10 mesicne, nekdy (kdyz jsem pres leto, na jare nebo Vanoce pryc) mi tahle castka vystaci na mnohem dele, takze se mi do bezneho tarifu jit nechtelo. :-) Navic do zahranici volam vzdy pres Skype.

    OdpovědětVymazat