V Glasgow se zřítil policejní vrtulník

Jak asi víte, před dvěma dny v Glasgow spadl policejní vrtulník na bar Clutha. Podle dosavadních informací si vše vyžádalo osm mrtvých a čtrnáct vážně zraněných.

Když k tomuto incidentu došlo, nebyla jsem od Cluthy moc daleko. Ona hospoda totiž leží přímo v centru, možná 10 minut pěšky od hlavního náměstí a hned vedle parku, kde desítky tisíc lidí každoročně oslavují Guy Fawkes Day a Nový rok. Je to oblast, která je o víkendu plná lidí. Oblast, kam já také ráda zamířím, pokud mám zrovna volný večer.

Nikdy by mě ale nenapadlo, že projízdějící hasičské vozy nejedou k požáru, ale k pádu vrtulníku. Vlastně jsem jim vůbec nevěnovala pozornost a až po příchodu domů jsem zjistila, co se vlastně stalo.

Šok nad tím, co se stalo, následně vystřídala hrdost na to, jak město i jednotlivci na situaci zareagovali. Než přijeli hasiči, snažili se s trosek vytahovat lidi náhodní kolemjdoucí. Záchranáři podle všech informací odvedli skvělou práci. Jedna taxi služba uvedla, že bude bližní těch, kteří uvízli pod troskami, vozit zadarmo do nemocnice. Největší mešita ve Skotsku, která leží nedaleko místa havárie, nabídla záchranářům své prostory i dobrovolníky. 



Přesně tohle jsou momenty, kdy mám Glasgow ráda.

1 komentář:

  1. Hned jsem si na tebe vzpomněla, když jsem se o tom dočetla. Tahle solidarita dokáže vždycky velmi příjemně překvapit.
    Elyss

    OdpovědětVymazat