Great Balls of Fire! / Great Balls of Fire!

Jerry Lee Lewis. V České republice nepříliš známé jméno jednoho amerického hudebníka. Hudebníka, který byl určitou dobu Elvisovou konkurencí. Ze dna se vyšplhal ke hvězdám, bral desetitisíce za koncerty, aby se v Anglii provalila jeho aféra s třináctiletou dívkou a on spadl zas ke dnu.

Great Balls of Fire! právě toto období Lewisova života mapuje. A já ho bez obav nazývám jedním z nejlepších biografických filmů, co jsem kdy viděla, protože to, co předádí Dennis Quaid je neskutečný. Mám ho ráda už delší dobu a dlouho jsem si ho vážila především díky filmům jako je Frekvence nebo Any Given Sunday, ale dnes uznávám, že si pravděpodobně nejzajímavější roli své kariéry odbyl na konci osmdesátých let.

Určitě se na tom podepsalo i to, že podobně jako Lewis má za sebou muzikantskou minulost. Ale není to jen Quaid a další herecké obsazení, co stojí u Great Balls of Fire! za zmínku, i jako laika v tomto hudebním oboru mě nesmírně potěšil hudební soundtrack nebo lehkost, s jakou je celý film natočený.

Ostatně, hodně prozradí i trailer nebo krátké hudební video z originálního DVD, kde se Quaid učí s Lewisem samotným hrát na klavír, aby získal jeho specifické vystupování.

Žádné komentáře:

Okomentovat